top of page

Znanstveno-stručni skup

"Život, kultura i povijest Kostrene"

U organizaciji Katedre Čakavskoga sabora Kostrena i predsjednice Organizacijskoga odbora Silvane Vranić od 2003. g. do danas održava se znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene". Na njemu svojim izlaganjima sudjeluju znanstvenici i stručnjaci s različitih područja, a poveznica sviju je Kostrena i njezina povijest, kultura, tradicija i život. Izlaganja sa skupova objavljena su u zbornicima Katedre Čakavskoga sabora.

7. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

23/11/2017

Sedmi po redu Znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene" održan je 24. studenoga 2017. u Narodnoj čitaonici u Svetoj Luciji, a na njemu je deset autora predstavilo devet tema koje će se 2018. godine naći u sedmom izdanju Katedrinog Zbornika.

6. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

U petak 27. studenoga 2015. u 17,00 sati u okviru obilježavanja Dana Općine Kostrena, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji održan je 6. znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene". Izlagači su obradili kostrenske teme s područja arheologije, heraldike, povijesti i jezikoslovlja.

5. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

02/05/2013

Peti znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene" održan je 3. svibnja 2013. g. u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji. Tema skupa je bila 300. godišnjica posvećenja crkve sv. Lucije u Kostreni pa su i teme izlaganja posvećene crkvenoj tematici.   

4. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

26/11/2010

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji 27. studenoga 2010. četvrti put je održan znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene". Na njemu su sudjelovali izlagači svojim priopćenjima u kojima su obrađene teme s područja botanike, ekologije, speleologije, arheologije, povijesti i jezikoslovlja.

3. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

28/11/2008

Na 3. znanstveno-stručnom skupu "Život, kultura i povijest Kostrene" održanome u Narodnoj čitaonici u Kostreni Svetoj Luciji 29. studenoga 2008. predstavljeno je devet tema i to s područja arheologije, pomorstva, speleologije, ekologije, školstva i povijesti.  

2. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

03/05/2007

U petak 4. svibnja 2007. g. održan je drugi po redu znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene". Na njemu su sudjelovali znanstvenici i stručnjaci koji su svojim izlaganjima pridonijeli boljem poznavanju kostrenskih tema s područja povijesti, školstva, arheologije, botanike, jezikoslovlja i književnosti.

1. znanstveno-stručni skup ''Život, kultura i povijest Kostrene''

28/11/2003

Katedra Čakavskog sabora Kostrena organizirala je znanstveno-stručni skup "Život, kultura i povijest Kostrene" koji je održan 29. studenoga 2003. g. u Kostreni Svetoj Luciji. Taj su skup upriličili stručnjaci i znanstvenici sa svojim izlaganjima raznolike tematike, ali ipak usko vezanih za Kostrenu, njezine ljude, običaje, govor i povijest.

Please reload

bottom of page